2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı

2023 KYK Yurt Başvuruları Başladı

2023 KYK yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne (KYK) bağlı devlet yurtları için 2023 başvuru süreci başladı!

Gençlik ve Spor Bakanı Bak yaptığı basın duyurusu ile 2023 KYK yurt başvurularının başladığını duyurdu. 950 bin kapasiteye sahip KYK yurtlarına bu yıl ilk defa üniversiteye yerleşenler ile ara sınıf üniversite öğrencileri başvurabilecek.

2023 KYK yurt son başvuru tarihi ne zaman?

Yurt başvuruları 29 Ağustos’ta başladı ve 2 Eylül saat 23.59’a kadar devam edecek. Öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecekler.

KYK yurtlarına kimler başvurabilir?

2023-2024 eğitim öğretim dönemi için ilk kez bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ve eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri, yurt başvurusunda bulunma fırsatına sahiptir.

Yurt başvurusu esnasında dikkat edilmesi gerekenler

Yurt başvuruları e-Devlet platformu üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, kimlik belgeleriyle birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler. Ayrıca, internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemlerini kullanabilirler.

Yurt başvuruları, e-Devlet üzerinde yer alan öğrenim bilgilerine göre gerçekleştirileceğinden öğrencilerin e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri önemlidir. Eğer bilgilerinde hata bulunuyorsa, öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleri birimiyle iletişime geçerek bilgilerini düzeltmeleri gerekmektedir.

KYK yurt başvuruları nasıl yapılır?

Başvurular, e-devlet sisteminde Gençlik ve Spor Bakanlığı sayfasındaki Yurt Başvuru İşlemleri uygulaması üzerinden yapılacaktır. (Tıklayın: https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu)

Bu uygulamada kimlik bilgileri, öğrenim bilgileri, adres bilgileri, aile bilgileri gibi adımlardan oluşan toplam 9 adımlı bir başvuru aşaması var. Endişelenmeyin, çoğu bilgiler resmi kurumlardan otomatik olarak alınacak ve size sadece bu bilgileri onaylamak kalacak. Ancak bu adımlardaki bilgileri dikkatle kontrol etmenizde yarar var.

Önce Üniversite Kaydı Yapılmalı

Bu yıl ilk defa üniversiteye yerleşen adaylar öncelikle üniversite kaydını tamamlamalı. KYK yurt başvuruları kayıtlı olduğunuz üniversite bilgileriniz üzerinden yapılacağı için üniversite kaydınızın tamamlanması gerekli.

Başvuru sırasında eksik veya yanlış öğrenim bilgisi veren başvuru sahiplerinin başvuruları geçerli kabul edilmeyecektir.

DGS öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve yabancı öğrenciler için KYK yurt başvuruları daha sonra yapılacak.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir